Op welke warmtebron wil ik koken?’ (gas, inductie, keramisch of elektrisch), ‘Hoeveel gaspitten (of kookzones) heb ik nodig?’ en ‘Welke breedte moet mijn fornuis hebben?’ zijn vragen die je jezelf kunt stellen voordat je rond gaat kijken. Daarnaast moet het fornuis passen in de stijl van jouw keuken. Is dat bijvoorbeeld een volledig roestvrij stalen fornuis, of een klassiek fornuis?

SMEG

Fornuizen van Smeg hebben stijl en elegantie. Sinds lange tijd ontwerpt Smeg met behulp van een toegewijd team van ontwerpers en technici met veel succes fornuizen. Dankzij deze samenwerking biedt Smeg een breed assortiment aan esthetisch stijlvolle en technologisch ontwikkelde fornuizen van hoge kwaliteit die in iedere keuken geplaatst kunnen worden.

De fornuizen van Smeg onderscheiden zich door hun elegante vormgeving en zijn een perfecte combinatie van schoonheid en functionaliteit.

Boretti

Boretti is producent van kwalitatief hoogstaand en fraai vormgegeven fornuizen en keukenapparatuur. Noem de naam Boretti en bij de keuken- en kookliefhebbers gaat het bloed sneller stromen.

Een Boretti is meer dan een fornuis, het is een substantieel onderdeel van het alledaagse leven geworden en vormt het pronkstuk in de keuken. Kookt u op gas of op inductie? Of toch liever keramisch? Wilt u twee ovens met meerdere wokbranders en een breedte van anderhalve meter? Klassiek of toch liever modern design? Alles is mogelijk en leverbaar. Voor elke wens is er een passend Boretti fornuis. Dit alles maakt een Boretti zo bijzonder.

M-Systems

M-System komt uit de stal van Boretti en biedt u de kwaliteit die u van Boretti gewend bent. M-System fornuizen zijn ruim opgezet zodat u veel panruimte tot uw beschikking heeft. De meeste fornuizen van M-System beschikken over 6 branders waarvan 1 krachtige wokbrander. De oven is uitgerust met vele extra’s zoals: 2 bakplaten en 2 roosters.

De oven draagt het energielabel A.
M-System fornuizen zijn uitgevoerd in zowel modern of klassiek en in verschillende kleuren leverbaar. Kortom M-System fornuizen voldoen aan een zeer goede prijs kwaliteit/verhouding en met de service van Boretti.

Falcon

Falcon is een grote speler op het gebied van vrijstaande fornuizen. Ze beschikken over een grote reeks gewilde producten die befaamd zijn om hun stijl en functionaliteit.

Of het nu tot uitdrukking komt in het markante design van de Elan of in de grensverleggende eigentijdse styling van de Elite.

La Cornue

Abert Dupuy was een parfumeur, een uitvinder en een regelmatige gast in goede restaurants. Hij omschreef zichzelf als een ”gretige gourmet gastronoom” en hij deponeerde het octrooi voor de La Cornue gebakoven op gas.

Dit revolutionaire fornuis werkte volgens het principe van de natuurlijke circulatie van hete lucht binnen een oven (zoals in een metrotunnel).

De uitgelezen materialen, de kwaliteit van de productie en de culinaire prestaties, die niet misstaan in de beste professionele kookomgevingen, staan geen enkel compromis toe. De La Cornue fornuizen zijn tijdloze, zeldzame en prestigieuze objecten.

Bent u toe aan een echte La Cornue fornuis?

Westahl

Strak Modern Design… Westahl biedt u professionele kwaliteit.
Dit is het Fornuis voor de moderne smaak, zeer goed te combineren met strakke stijlen van de moderne keuken architectuur.

Bij Westahl heeft u de keuze uit een kooktafel of een geheel fornuis.
Naar eigen wens stelt u het kookoppervlak samen; met diverse gasvuren (1.5,3,4 of 5 KW), vitrokeramische kookplaten, inductie kookplaat, plancha, steamer, friteuse of grill.
Daarnaast heeft u ook nog de unieke mogelijkheid om te kiezen uit 1, 2 of 3 ovens, met of zonder een garingsoven. In een garingsoven maakt u de heerlijkste stoofschotels, soep, stoomt u uw groenten, aardappelen of rijst gaar!

Lacanche

Een Lacanche valt het beste te omschrijven als een no-nonsense fornuis van hoogwaardige kwaliteit. Het ingetogen Franse ontwerp heeft slechts één doel: comfortabel koken.

In tegenstelling tot de meeste merken wordt een Lacanche fornuis samengesteld uit louter professionele componenten. Het is dan ook niet voor niets ontwikkeld door professionele gebruikers. Zo zit er bijvoorbeeld geen venster in de ovendeur, dit om de temperatuurbalans niet te verstoren.

De branders van de Lacanche zijn erg krachtig, maar hebben desondanks een kleine diameter. Zo kunnen ook kleine pannen er goed op worden geplaatst.

Lacanche ovens zijn of gas, elektrisch, hetelucht of als garingsoven. Zeer uniek is de garingsoven voor het bereiden van stoofschotels, soep, het garen van vlees of het laten rijzen van brooddeeg.

Schoonhouden is zeer eenvoudig, omdat de fornuizen geen naden kennen. Ook de bediening van een Lacanche is ‘simple comme bonjour’: het fornuis laat zich als het ware gevoelsmatig bedienen.