Aanrechtbladen

Aanrechtbladen in Composiet, keramiek, terrazzo en graniet maken uw keuken. Uw bestaande keuken renoveren met een nieuw aanrechtblad? Een aanrechtblad betekent maatwerk, het is geen standaard product wat u eenvoudig kunt bestellen. Wij komen bij u opmeten, met u de mogelijkheden bespreken en u ontvangt een offerte. Wij leveren, plaatsen en monteren het aanrechtblad in uw nieuwe of bestaande keuken.

1. Type materiaal kiezen

2. Gewenste kleur kiezen

3. Keuken-opstelling kiezen

4. Randafwerking kiezen

5. Spoelbak kiezen

6. Kookplaatuitsparing

7. Achterkantafwerking

8. Offerte aanvragen

Graniet

Door de natuurlijke oorsprong van graniet zal men, ook al is het dezelfde steensoort, steeds weer verschillen in de aderring en kleur tegenkomen. ook natuurlijke scheurtjes, putjes en open structuur vinden vaak hun oorsprong bij het ontstaan van de steensoort.

Composiet

Composiet bestaat voor ongeveer 90% uit kwartsiet waaraan kleurpigmenten, granietkorrels en eventueel voor effecten stukjes glas en spiegels worden toegevoegd. Composiet heeft een natuurlijke uitstraling en is een massief materiaal (niet poreus). Het neemt nagenoeg geen vocht op en is in gepolijste versie nagenoeg vlekbestendig.

Keramiek

Keramiek is een materiaal dat wordt gevormd door verhitting en druk waarbij minimaal twee elementen, een non-metalisch als wel een metalisch, samen gevoegd zijn. Het heeft een minimale poreusheid waardoor het bestand is tegen ontsmettingsproducten en reinigingsmiddelen. Het oppervlakte laat geen elementen los waardoor het geschikt is voor voedselstoffen en staat geen vorming van schimmels en bacteria toe. Het materiaal is zeer hard waardoor het niet gevoelig is voor krassen en het bestand is tegen hitte.

Terrazzo

Terrazzo is een klassiek ambachtelijk geproduceerd product meegenomen door de Italianen die de vorige eeuw naar Nederland emigreerden. Terrazzo werkbladen worden gemaakt van een mengsel bestaand uit gebroken graniet soorten, grof zand, marmermeel, kleurstoffen met beton, verbindingsmiddelen en water. Dit mengsel wordt gestort in een op maat gemaakte bekisting. Na een periode van uitharden wordt het werkblad geslepen en gepolijst.

Hout Rustiek

eiken-aanrechtblad

Een houten werkblad zorgt voor een warme sfeer in uw keuken. Werkbladen in massief eiken of massief teak kunnen tot grote lengte uit een stuk worden geleverd. De afwerkingsmogelijkheden van hout zijn eindeloos. Hout kan strak gelakt of gebeitst en geschilderd naar kleur worden bewerkt. Ook verouderen behoort tot de mogelijkheden.

HPL

hpl-aanrechtblad

Kunststof keukenbladen zijn samengesteld uit verschillende lagen. Het basismateriaal van een kunststof keukenblad is multiplex of spaanplaat. Bovenop het basismateriaal komt een HPL toplaag die het uiterlijk van uw keukenblad bepaalt. HPL is bestand tegen de gebruikelijke laag geconcentreerde huishoudchemicaliën. Agressieve stoffen zoals afbijtmiddelen, cementresten en ontstoppingsmiddelen op basis van zoutzuur tasten HPL echter aan en moeten direct weggespoeld worden.

Hardsteen 

hardsteen-aanrechtblad

Belgisch Hardsteen is een bijzondere steensoort. Het is een kalkzandsteen die ook wel Blauwsteen of Arduin wordt genoemd door de blauwgrijze kleur die de steen heeft.

Hout bewerkt

houten-aanrechtblad

Een houten blad geeft de keuken sfeer. Hout leeft, heeft een mooie gloed en laat zich combineren met ieder ander materiaal. Het blad vraagt meer onderhoud en is ook duurder dan bijvoorbeeld het kunststof blad. Maar zijn warme uitstraling weegt op tegen de zorg, en de tijdloze luxe is de investering waard.

hardsteen-spoelbak

Afhankelijk van uw type werkblad kiest u een bijbehorende spoelbak. Wij leveren alle verschillende maten spoelbakken voor in de keuken. Een spoelbak kunt u onder het werkblad/aanrechtblad, in het werkblad, vlakopbouw en volledig opbouw plaatsen. Dit noemt men onderbouw, vlakinbouw en opbouw. Het meest voorkomende materiaal voor een spoelbak in de keuken is een roestvrijstalen ofwel rvs spoelbak.

De overige materialen spoelbakken zijn graniet, kunstof en keramiek.  Het verwerken van een onderbouw rvs spoelbak onder een werkblad gaat middels zuurvrije siliconenkit. Vlakbouw en opbouw spoelbakken worden d.m.v. klemmen vastgezet aan het aanrechtblad.

Wilt u meer informatie of graag een persoonlijke afspraak maken? Vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op.